Venkovní posilovna

Na konci května byla v areálu školního zahrady zprovozněna venkovní posilovna složená ze šesti různých cvičebních strojů. Nemá sloužit jen pro potřeby školy, ale i pro návštěvníky téměř všech věkových kategorií, kteří chtějí aktivně trávit svůj volný čas, prodloužit dobu pobytu na čerstvém vzduchu, posílit svou fyzickou i psychickou kondici, ale také se potkávat s lidmi různých věkových skupin.

Posilovací stroje jsou vybrány tak, aby si každý mohl vybrat pohybovou aktivitu přiměřenou svému zdravotnímu stavu i kondici. Návod na cvičení spolu s ilustrací a informacemi o tom, které svaly jsou zatěžovány, najdete u každého stroje. Stroje dodala a instalovala firma Colmex.

Do areálu školy zveme všechny návštěvníky, kteří mají chuť nové stroje vyzkoušet. Přejeme si, aby venkovní posilovna poskytovala radost co největšímu počtu zájemců o aktivní pohyb, o zlepšování nebo udržování svého zdravotního stavu a kondice a také těm, kteří se chtějí potkávat s novými lidmi. Chceme, aby se škola ještě více otevřela veřejnosti.

Za zprostředkování dotace děkujeme MAS Podlipansko o.p.s., na vypracování žádosti se podílelo i Město Kostelec nad Černými lesy.

ZŠ Kostelec nad Černými lesy